Sebastian Burduja: Peste 150.000 de români au accesat site-ul proiectului ion.gov.ro

Eduard Turcu

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a declarat că peste 150.000 de români au accesat site-ul proiectului ion.gov.ro, iar aproximativ 1000 de români l-au chemat pe ION în comunitățile lor, să îi poată transmite gândurile și nevoile.

Sebastian Burduja: „ION a făcut înconjurul lumii. De la BBC la the Guardian, Politico, Washington Post, La Stampa, TF1 și multe altele, presa internațională a scris despre România și despre proiectul ION. Si a scris de bine. România, prima țară din lume cu un consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială. Inovare 100% românească. Parteneriat între mediul academic, sectorul privat și guvern”.

„Peste 150.000 de români au accesat site-ul proiectului ion.gov.ro. Peste 1000 de români l-au chemat pe ION în comunitățile lor, să îi poată transmite gândurile și nevoile. Peste 300 de cercetători s-au înscris ca voluntari în proiect. Toate cifrele depășesc asteptarile noastre. Partea bună este că NOI suntem ION deja învață. Inclusiv din această postare. Și cu cât învață mai mult și mai repede, cu atât ne va ajuta mai mult și mai repede”, a transmis liberalul.

sursă: Sebastian Burduja, Facebook

Distribuie articolul