Sebastian Burduja: prima platformă instituțională europeană de tranzacționare de active digitale, pe baza tehnologiilor descentralizate Blockchain și Web

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a lansat împreună cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică ICI Bucureșt prima platformă instituțională europeană de tranzacționare de active digitale, pe baza tehnologiilor descentralizate Blockchain și Web.

Alături de ministrul economiei, Florin Spătaru, și Mihai Diaconu, secretar de stat la ministerul finanțelor, am asistat chiar în timpul evenimentului la prima tranzacție.

Am notat importanța și potențialul uriaș al tehnologiei blockchain și a descentralizării în dezvoltarea unei economii moderne și competitive. Această tehnologie revoluționară ne va permite să creștem transparența, să îmbunătățim securitatea datelor, să sporim eficiența serviciilor publice și private și să asigurăm accesul la finanțare.

Am subliniat, de asemenea, despre potențialul extraordinar al NFT-urilor în păstrarea și promovarea moștenirii culturale românești. Utilizarea inovatoare a tehnologiei va ajuta la digitalizarea și conservarea valorilor și tradițiilor noastre, asigurându-ne că acestea vor fi transmise generațiilor viitoare. Prin îmbrățișarea acestor tehnologii emergente și a altor tipuri de soluții digitale, România își consolidează poziția de lider regional în inovare și poate contribui la crearea unui viitor sustenabil.” a declarat Sebastian Burduja pe pagina sa de Facebook.

Cele 6 colecții disponibile acum sunt:

  • ICONS of the Generational Circle – David Popovici
  • The Generational Circle – Comitetul Olimpic și Sportiv Român
  • Memories of Future Self – AGERPRES
  • O Lume într-un Timbru – Romfilatelia
  • Our A.I. Story – Central University Library Reimagined – Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”
  • Past | Present | Future – ICI București

PS Lucrăm în paralel la minister și ADR la o hotărâre de guvern pentru aprobarea procedurii de autorizare și/sau de înregistrare a furnizorilor de servicii de schimb între monede virtuale și monede fiduciare și a furnizorilor de portofele digitale. Totodată, lucrăm la legea privind furnizorii de servicii de criptoactive și prestarea serviciilor de criptoactive. Rămâneți pe recepție.” a mai spus ministrul.

Sursa: Facebook Sebastian Burduja 

Leave a Comment