Secretarul de Stat Anca Hendea a participat la Conferința Națională „Cu noi, nu pentru noi”

Anca Hendea, Secretar de Stat în cadrul ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a participat la Conferința Națională „Cu noi, nu pentru noi”.

Anca Hendea: „Ziua Internațională a Sindromului Down a coincis cu data Conferinței Naționale „CU NOI, NU PENTRU NOI!” Am participat cu mult drag la acest eveniment, exprimându-mi părerea că persoanele cu sindrom Down trebuie să fie tratate ca membri cu drepturi depline ai societății noastre. O țară civilizată presupune o societate incluzivă, în care integrarea și autonomizarea persoanelor cu sindrom Down să se realizeze real, dincolo de sloganuri declarative”.

„Empatici, calzi, lipsiți de prejudecăți, ei au nevoie de programe prin care să fie ghidați spre autonomizare și o dezvoltare cât mai armonioasă. Un subiect dezbătut a fost împuternicirea mamelor care au copii cu sindrom Down. Prin consiliere și sprijin, acestea pot să regăsească motivația pentru revenirea la profesie, pentru dezvoltarea carierei lor”, a spus liberala.

„Un subiect important a fost necesitatea de implementare a unor programe pentru adulții cu sindrom Down, astfel încât să poată duce o viață de adult împlinită. În cadrul acestui eveniment, a fost lansată <<Federația Sindrom Down din România>>”, a transmis Secretarul de Stat.

sursă: Anca Hendea, Facebook

Leave a Comment