Secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit la invitația U.S. Embassy Bucharest în Chicago la HIMSS23, cel mai mare eveniment la nivel global pe teme de sănătate și digitalizare

Ciprian S.
Secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit la invitația U.S. Embassy Bucharest în Chicago la HIMSS23, cel mai mare eveniment la nivel global pe teme de sănătate și digitalizare

La invitația Ambasadei SUA din București, Secretarul de stat Andrei Baciu a avut privilegiul de a vorbi în Statele Unite ale Americii, la Chicago, la cel mai mare eveniment la nivel global pe teme de sănătate și digitalizare, HIMSS23.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat: ”Sunt mândru că am avut șansa de a prezenta, în cadrul acestui eveniment care reunește 40.000 de profesioniști din întreaga lume, o parte dintre lucrurile pe care România le-a realizat în domeniul sănătăţii și securității cibernetice. Valoarea României în domeniul securității digitale a fost confirmată inclusiv prin faptul că țara noastră a fost aleasă să găzduiască Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice – o reală recunoaștere a autorității României în acest domeniu. Sau de faptul că România a devenit un furnizor de soluții de securitate digitală. În domeniul privat, avem una dintre cele mai mari companii de antivirus din lume.”.

De asemenea, Andrei Baciu a precizat că este important să vorbim despre lucrurile acestea pentru că în Europa, un atac cibernetic are loc la fiecare 44 de secunde.

”Gândiți-vă doar că 2 din 5 cetățeni europeni au avut probleme de securitate cibernetică și că 1 din 8 afaceri au fost vizate de atacuri cibernetice. Dar atacurile cibernetice pot avea consecințe extrem de grave și pot pune chiar în pericol sănătatea și viața oamenilor. Sistemul de sănătate se află pe locul 6 în topul celor mai afectate sectoare atunci când vorbim de atacuri cibernetice, după administrația publică, furnizorii de servicii digitale, sistemul bancar, domeniul serviciilor sau persoanele fizice. În tot acest context, țara noastră și-a construit o reputație pentru securitatea cibernetică asigurată și a devenit un exportator de soluții de securitate digitală. Mă bucur că am avut șansa de a vorbi despre toate aceste lucruri în fața unei audiențe de asemenea anvergură.”, a precizat Andrei Baciu.

Sursă: Facebook Andrei Baciu

Distribuie articolul