Secretarul de stat Daniela Nicolescu a participat la Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social

Denis

Daniela Nicolescu, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a participat la întâlnirea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social la Palatul Victoria.

„Temele au fost deosebit de importante și s-au referit la Legea bugetului de stat pe anul 2024 și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul următor, la care lucrăm în perioada aceasta.

Un alt subiect a adus în atenția noastră stabilirea salariului de bază minim brut garantat în plată aplicabil de la 1 iulie 2024.”, transmite Daniela Nicolescu, secretar de stat.

„Prognozăm ca liniile principale ale proiectului bugetului pe 2024 să asigure continuarea investițiilor pentru modernizarea României. În bugetul proiectat pentru anul viitor sunt prevăzute creşteri importante ale alocărilor către ministere, iar sursa de finanţare a acestora, va veni din creşterea veniturilor cu aproximativ 2% şi din măsurile de reducere a evaziunii fiscale. Proiectul de buget va intra în analiză şi aprobare la nivelul Guvernului, astfel încât, ne propunem ca până la sărbătoarea Crăciunului să fie aprobat în Parlament.”, declară Daniela Nicolescu.

De asemenea, liberala precizează că: „Sunt convinsă că discuțiile și consultările cu partenerii de dialog vor contribui la o proiecție realistă, fezabilă și sustenabilă.”

Sursa: Facebook Daniela Nicolescu

Distribuie articolul