Secretarul de stat Daniela Nicolescu: Discuții despre aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției de produse și materiale de construcții

Denis

Daniela Nicolescu, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a susținut punctul de vedere al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului referitor la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2023 pentru aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții.

„Susținem, astfel, crearea cadrului legal în acord cu normele europene incidente, obiectivele fundamentale ale Programului vizând reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de construcții, stimularea investițiilor în capacități noi de producție în județele mai puțin dezvoltate și stimularea achiziției de brevete, licențe și alte drepturi de proprietate intelectuală în scopul creșterii calității producției interne de materiale prime de construcții.

Stimularea financiară are în vedere ajutoare de stat până la maximum 50 milioane euro, ce urmează a acoperi până la 75% din valoarea investiției. Programul este unul generos din punctul de vedere al finanțării investițiilor pentru îndeplinirea obiectivelor propuse.”, transmite Daniela Nicolescu, secretar de stat.

De asemenea, liberala precizează că: „Sunt convinsă că proiectul de Lege, pe care l-am susținut astăzi, va aduce plus valoare în economia românească prin crearea premiselor de dezvoltare a producției interne de produse și materiale de construcții.”

Sursa: Facebook Daniela Nicolescu

Distribuie articolul