Secretarul de stat Eduard Mititelu a participat la Conferința finală a Proiectului ”eORDA”

Denis

Eduard Mititelu, secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a participat la Conferința finală a Proiectului „eORDA – simplificarea procedurilor administrative și facilitarea serviciilor publice în mediul digital, în domeniul drepturilor de autor și conexe”.

„Am avut oportunitatea să interacționez cu aplicația dezvoltată în cadrul acestui proiect, având ca obiectiv îmbunătățirea proceselor de lucru și reducerea poverii administrative în domeniul drepturilor de autor și conexe.

Proiectul vizează simplificarea procedurilor administrative (back-office) și crearea unui ghișeu unic one-stop-shop pentru utilizatori (front-office). Scopul este să ofere un instrument eficient pentru aplicarea drepturilor de autor, automatizarea circuitului documentelor administrative și facilitarea plății online a taxelor aferente.”, transmite Eduard Mititelu, secretar de stat.

De asemenea, liberalul precizează că: „Am sugerat transferul aplicației ORDA în cloudul guvernamental, subliniind importanța integrării unui modul pentru crearea identităților digitale prin ROeID. De asemenea, am expus noile demersuri pentru implementarea Normelor de referință pentru interoperabilitate și am reamintit intenția Guvernului de a aduce în dezbatere, în viitorul apropiat, strategia națională pe Inteligență Artificială, care se va concretiza sub formă de Hotărâre de Guvern.”

Sursa: Facebook Eduard Mititelu

Distribuie articolul