Secretarul de stat Ionuț Banciu: Am semnat un memorandum de înțelegere între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite

Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, a participat la World Government Summit 2023 din Dubai. În cadrul evenimentului a fost semnat un memorandum de înțelegere între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite.

„Scopul principal al acestui memorandum este de a crea un cadru extins în care guvernele partenere să desfășoare măsuri de cooperare în domeniul dezvoltării și modernizării guvernamentale. Este vorba despre un nou memorandum pe care îl semnăm cu partenerii noștri, după cel din 2022, la nivel ministerial, în care am luat măsuri pentru cooperarea privind protejarea mediului și intensificarea schimbului de experiențe și cunoștințe tehnico-științifice în activitățile de monitorizare a mediului, gestionarea ariilor protejate, conservare și educație”, transmite Ionuț Banciu.

„Prin acest nou memorandum, Guvernul nostru se angajează să respecte implementarea politicilor publice cuprinse în Programul de guvernare, să asigure o abordare integrată și coerentă a actului de guvernare prin coordonarea interinstituțională, precum și reprezentarea internă și externă. Totodată, un punct important îl reprezintă faptul că vor fi coordonate acțiunile de implementare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, conectându-s astfel planificarea politicilor sectoriale cu bugetarea pentru a sprijini implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD)”, adaugă liberalul.

„Printre acțiunile prioritare pe care le avem în vedere se numără:

  • Accelerarea decarbonizării sectorului transporturilor;
  • Îmbunătățirea eficienței energetice în consumul de energie primară și consumul final de energie;
  • Utilizarea durabilă a bioenergiei, respectiv utilizarea la scară mai largă a energiei din surse regenerabile;
  • Promovarea electrificării parcului auto;
  • Asigurarea unei tranziții juste, întrucât proporția de ocupare a forței de muncă în activitatea de extracție a combustibililor fosili (în special cărbune), este destul de ridicată”, anunță secretarul de stat în Ministerul Mediului.

Sursa: Ionuț Sorin Banciu, Facebook

Leave a Comment