Secretarul de stat Ionuț Banciu: În România, principala problemă încă este furnizarea de servicii de alimentare cu apă și canalizare în comunitățile rurale

Secretarul de stat la Ministerul Mediului, deputatul Ionuț Sorin Banciu, a participat la o întâlnire alături de Reuven Azar, Ambasadorul Statului Isreal în România. Obiectivul discuțiilor a fost împărtășirea de informații și bune practici în sectorul apelor.

„Colaborarea României cu Israel în domeniul mediului a început în 2014, odată cu semnarea Acordului dintre cele două țări privind cooperarea în domeniul protecției mediului. Astăzi am discutat semnarea unui Memorandum de Înțelegere pentru a întări această colaborare rodnică.

În ciuda progreselor remarcabile din ultimii ani în ceea ce privește canalizarea, tratarea apei pentru populație și asigurarea apei potabile, în România, principala problemă cu care ne confruntăm încă este furnizarea de servicii de alimentare cu apă și canalizare în comunitățile mici din zonele rurale”, transmite Ionuț Sorin Banciu.

„Israelul este recunoscut pentru succesul cu care se adaptează la perioade intense de secetă și cu care administrează resursele de apă sărace. Având în vedere riscurile de secetă și schimbările climatice tot mai vizibile care amenință România, colaborarea cu această țară este mai necesară decât oricând. Alte subiecte care s-au aflat pe masa discuțiilor de astăzi au fost: reutilizarea apelor uzate urbane tratate pentru irigarea culturilor agricole, creșterea eficienței utilizării apei, cu accent pe reducerea pierderilor de apă atât în sistemele publice de alimentare cu apă potabilă”, adaugă secretarul de stat în Ministerul Mediului.

Sursa: Ionuț Sorin Banciu

Leave a Comment