Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a discutat cu delegația Irlandei despre implementarea Regulamentului european pentru restaurarea naturii

Ciprian S.
Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a discutat cu delegația Irlandei despre implementarea Regulamentului european pentru restaurarea naturii

Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat la Ministerul Mediului, a avut o întâlnire cu delegația Irlandei condusă de Malcolm Noonan, ministrul Irlandei pentru patrimoniu și reformă electorală, în cadrul căreia s-au discutat provocările pe care le vor avea țările noastre în implementarea Regulamentului european privind restaurarea naturii.

”Pe scurt, Irlanda se va confrunta cu complexitatea renaturării peisajelor agricole intens utilizate, iar România va avea responsabilitatea de a nu deteriora semnificativ habitatele naturale pe care le deține. Am agreat că vom iniția discuții serioase la nivel european pentru identificarea unei soluții concrete de finanțare e biodiversității, și anume un fond european având ca scop protejarea și refacerea naturii. Renaturarea unor suprafeţe, reconstrucţia ecologică, precum şi măsuri concrete pentru managementul unor specii şi habitate sunt provocări reale ale etapei următoare, iar implementarea lor cere identificarea de fonduri consistente. Totodată, creșterea nivelului de conștientizare cu privire la necesitatea protejării naturii și creșterea nivelului de implicare a comunităților locale rămân și ele provocări importante pentru viitor.”, a declarat liberalul Ionuț Sorin Banciu.

De asemenea, secretarul de stat precizează că: ”În demersul comun de a asigura o implementare de calitate a Regulamentului, este necesar să avem sprijinul fermierilor și al comunităților locale și, pentru a ne bucura de susținerea acestora, vom realiza procese reale de consultare a acestor grupuri.”.

Sursă: Facebook Ionuț Sorin Banciu

Distribuie articolul