Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a participat la Summitul privind Sustenabilitatea Mediului

Ciprian S.
Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a participat la Summitul privind Sustenabilitatea Mediului

Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a participat la Summitul privind Sustenabilitatea Mediului, organizat de Programul Regional al OCDE pentru America Latină și Caraibe, evenimentul fiind găzduit de guvernul Costa Rica.

”Am fost onorat să fac parte dintr-un panel unde am discutat despre interacțiunea dintre obiectivele de securitate și independență energetică, decarbonizare și tranziție justă a regiunilor carbonifere.

România a fost invitată să împărtășească provocările pe care le întâmpină în procesul de tranziție energetică și să ofere perspectiva sa privind utilizarea standardelor și a experienței OCDE în domeniul protejării mediului, în contextul în care suntem în curs de aderare la această organizație.

Obiectivul meu a fost să stabilesc conexiuni cu țările din regiune pentru a mă asigura de sprijinul lor în procesul de evaluare a României în cadrul Comitetului de Politici de Mediu al OCDE, care se va întruni săptămâna viitoare la Paris.

La această întâlnire, voi susține o prezentare privind performanța României în domeniul protejării mediului și al schimbărilor climatice, subliniind încă o dată de ce locul României este în OCDE.”, a precizat liberalul Ionuț Sorin Banciu.

Sursă: Facebook Ionuț Sorin Banciu

Distribuie articolul