Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a prezentat raportul Băncii Mondiale referitor la clima și dezvoltarea României

Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a prezentat raportul Băncii Mondiale referitor la clima și dezvoltarea României

Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a anunțat că a participat la un eveniment în cadrul căruia a primit raportul Băncii Mondiale referitor la clima și dezvoltarea României.

Documentul conține câteva mesaje-cheie pe care le-am adresat în cadrul Comitetului Interministerial privind Schimbările Climatice, a transmis liberalul Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat la Ministerul Mediului.

”1. Neutralitatea climatică este realizabilă! Da, putem atinge obiectivul de zero emisii nete de carbon până în 2050. Este un angajament îndrăzneț, dar cu măsurile potrivite și implicarea noastră, putem reuși.
2. Tranziția către o economie verde nu va afecta creșterea economică și nivelul de trai al românilor. Dimpotrivă, există oportunități semnificative de creștere a numărului de joburi verzi. Investițiile în soluții sustenabile vor genera noi locuri de muncă și vor contribui la prosperitatea noastră.
3. Riscul asupra reducerii Produsului Intern Brut este nesemnificativ. Raportul evidențiază faptul că tranziția către soluții verzi nu va afecta negativ economia noastră. Ba chiar, prin adoptarea măsurilor adecvate, putem obține beneficii economice durabile. 4. Există oportunități semnificative de creștere a numărului de joburi verzi. Tranziția către energii regenerabile și tehnologii ecologice va crea locuri de muncă noi și va contribui la dezvoltarea durabilă a țării noastre.”, a declarat Ionuț Sorin Banciu.

De asemenea, liberalul Ionuț Sorin Banciu a precizat că: ”Este important să conștientizăm că aceste schimbări sunt necesare și benefice pentru noi și pentru generațiile viitoare. Trebuie să ne implicăm activ în adoptarea măsurilor verzi și să sprijinim inițiativele care ne îndreaptă către un viitor sustenabil. Să nu uităm că putem contribui cu toții la această tranziție. Fie că suntem cetățeni responsabili, antreprenori sau factori de decizie, fiecare acțiune contează.”.

Sursă: Facebook Ionuț Sorin Banciu

Leave a Comment