Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu: SUMAL 3 – o actualizare majoră a sistemului nostru de monitorizare a masei lemnoase

Ciprian S.
Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu SUMAL3 o actualizare majoră a sistemului nostru de monitorizare a masei lemnoase

Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a anunțat că SUMAL 3.0 reprezintă o actualizare majoră a sistemului nostru de monitorizare a masei lemnoase.

”Această versiune aflată deja în consultare publică și prezentată ieri în conferință, la Ministerul Mediului – România, vine cu îmbunătățiri semnificative, inclusiv o arhitectură informatică actualizată și metode noi de transfer al datelor.

În plus, SUMAL 3.0 integrează sisteme avansate de monitorizare a pădurilor, inclusiv camere video asistate de inteligență artificială și senzori LiDAR pentru scanarea fondului național forestier. Într-o lume în care orice lipsă de informație este speculată politic sau răuvoitor de cei care nu au proiecte concrete, versiunea a treia a aplicației va deveni chiar ea un whistleblower nepolitizat, de încredere și va mai reduce din stridența strigătelor populiste.

În orice caz, ce este cel mai important este că aceste progrese ne ajută să protejăm mai eficient resursele noastre naturale și să combatem tăierile ilegale de arbori.”, a declarat liberalul Ionuț Sorin Banciu.

Sursă: Facebook Ionuț Sorin Banciu

Distribuie articolul