Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat că studiul de fezabilitate pentru Autostrada Litoralului a primit ultimul aviz

Eduard Turcu

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul ministerului Transporturilor, a anunțat că studiul de fezabilitate pentru Autostrada Litoralului a primit ultimul aviz.

„După ce săptămâna trecută am avizat proiectul în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ieri a fost avizat în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe al Ministerului Dezvoltărilor, Lucrărilor Publice și Administrației studiul de fezabilitate pentru Alternativa Techirghiol, denumită și Autostrada Litoralului, care este, practic, ultimul aviz înainte de aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern”, a spus liberalul.

Acest nou drum va fi construit la nivel de autostradă și va avea:

  • 30,59 km lungime traseu
  • 2 benzi de circulație pe sens
  • 31 structuri (poduri, pasaje, viaducte), inclusiv realizarea unui nou pod peste Canalul Dunăre – Marea Neagră
  • spații de servicii (stânga/dreapta)
  • parcări (stânga/dreapta)
  • Centru de Întreținere și Coordonare
  • 5 noduri rutiere:

1) Nod rutier Cumpăna (km 2+600)

2) Nod rutier între Alternativa Techirghiol și drumul de legătură (km 5+960)

3) Nod rutier conexiune între drumul de legătură și pasajul DN39A – DN39 (km 5+960)

4) Nod rutier DN38 (km 11+000)

5) Nod rutier 23 August (km 30+220)

Secretarul de Stat a afirmat că scopul realizării acestui drum de mare viteză constă în construcția unei legături noi și rapide între Autostrada de Centură a Constanței A4, din zona localității Cumpăna și comuna 23 August, la intersecția cu DN39B, scurtând astfel timpul de deplasare prin creșterea vitezei de călătorie.

Valoarea totală a proiectului este de 1,15 miliarde de euro cu TVA, asigurată din fonduri externe nerambursabile.

„Traseul traversează următoarele U.A.T.-uri ale județului Constanța: orașele Techirghiol și Eforie și comunele Cumpăna, Agigea, Topraisar, Tuzla și 23 August și se va desfășura pe amplasament nou, fără a folosi porțiuni de drum existente. Mulțumesc pentru buna colaborare autorităților locale din jud. Constanta”, a transmis Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Distribuie articolul