Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat că toate tronsoanele Autostrăzii Ploiești-Pașcani (Autostrada Moldovei) sunt date în execuție

Eduard Turcu

Toate tronsoanele Autostrăzii Ploiești-Pașcani (Autostrada Moldovei) sunt date în execuție, conform anunțului făcut de Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „La începutul anului acesta, anunțam câteva premiere pentru infrastructura rutieră a României, printre care și faptul că vom avea încă o autostradă cu contracte de execuție integral, pe fiecare lot în parte”.

„De astăzi, putem să spunem că toți cei aproximativ 320 km ai Autostrăzii Ploiești-Pașcani (Autostrada Moldovei) A7 sunt în execuție. Aceasta este a doua autostradă pe care o avem integral în execuție, după ce, în urmă cu puțin timp, am semnat ultimul contract de execuție lucrări pe axa principală Nădlac – Constanța, și anume Lotul 1 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0”, a spus liberalul.

„De astăzi avem contract de execuție lucrări și pentru ultimul lot din Autostrada Moldovei A7, respectiv Lotul 3 Pietroasele – Buzău al Autostrăzii Ploiești – Buzău, semnat cu Asocierea turcă NUROL INȘAAT VE TICARET ANONIM ȘIRKETI – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S”, a declarat Secretarul de Stat.

Constructorul are la dispoziție 20 luni pentru execuția următoarelor lucrări principale:

  • 13,9 km lungime traseu

  • 2 noduri rutiere

  • 8 poduri și pasaje, dintre care un pasaj de complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1260 metri

  • 1 parcare (stânga/dreapta) tip S3

  • 1 Centru de Întreținere și Coordonare

  • perdele forestiere (35.6247 ha)

  • 12 spații de încărcare a autoturismelor electrice

Valoarea contractului este de 1,09 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR, fiind cel mai mare proiect de infrastructură finanțat din acest program.

„Finalul anului 2025 ne va găsi cu această autostradă care va face legătura între Moldova și Muntenia dată în trafic, de la Ploiești până la Pașcani”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Distribuie articolul