Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat realizarea a 9 pasaje pietonale subterane pe drumurile naționale în regiunea București-Ilfov

Eduard Turcu

Nouă pasaje pietonale subterane pe drumurile naționale în regiunea București-Ilfov vor fi realizate, conform declarațiilor făcute de Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la ministerul Transporturilor.

Au fost depuse câte două oferte pentru fiecare lot din pachetul de 9 pasaje pietonale subterane în județul Ilfov în vederea elaborării Studiului de Fezabilitate și Proiectului pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru realizarea a 9 pasaje pietonale subterane în județul Ilfov, iar companiile care au depus ofertele pentru fiecare lot sunt:

 • LIKE CONSULTING S.R.L.
 • TQM MANAGEMENT S.R.L.

Cele 9 pasaje pietonale subterane sunt împărțite astfel:

 1. Snagov
 • Lot 1: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1 (km 28+730) intersecție cu DJ 101B km 12+100, în localitatea Tâncăbeşti, Ilfov

2. Afumați

 • Lot 2: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 2 (km 15+800)
 • Lot 3: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 2 intersecție cu str. Fagului și str. Revoluției

3. Popești-Leordeni

 • Lot 4: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 4 (km 7+805)
 • Lot 5: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 4 (km 8+929)

4. Jilava

 • Lot 6: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 5 (km 8+700)
 • Lot 7: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 5 (km 9+800)
 • Lot 8: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 5 (km 12+600)

5. Bragadiru

 • Lot 9: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 6 în zona Primăriei orașului Bragadiru, Ilfov

Secretarul de stat a precizat că „aceste pasaje pietonale subterane vor fi dotate cu lifturi și vor fi realizate la standarde europene, scopul acestora constând în creșterea siguranței rutiere și a fluidizării traficului rutier”.

„Aceste proiecte se realizează la solicitarea și în colaborare cu domnul Hubert Thuma – președintele Consiliului Județean Ilfov, precum și cu domnii primari ai localităților, după cum urmează: Mihai Anghel – primar Snagov, Gabriel Dumănică – primar Afumați, Petre Iacob – primar Popești-Leordeni, George Adrian Ștefănescu – viceprimar Popești-Leordeni, Elefterie-Ilie Petre, primar Jilava și Gabriel Lupulescu – primar Bragadiru”, a spus liberalul.

Valoarea estimată pentru Loturile 2, 3, 4, 5, 6 și 7 este de 308.800,44 lei, fără TVA, iar pentru Loturile 1, 8 și 9 de 309.200,44 lei, fără TVA. Durata fiecărui contract este de 150 zile, din care 90 zile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și 60 zile pentru elaborarea Proiectelor pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire.

„Sursa de finanțare a acestor obiective de investiții este din Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Distribuie articolul