Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat semnarea contractului pentru execuția liniei de metrou de la Băneasa la Aeroportul Otopeni

Eduard Turcu

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a anunțat semnarea contractului pentru execuția liniei de metrou de la Băneasa la Aeroportul Otopeni.

Irinel Ionel Scrioșteau: „Prima extensie de metrou în județul Ilfov are contract de execuție lucrări. Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 2: Tokyo – Aeroport Henri Coandă a Magistralei M6 de la Băneasa la Otopeni cu câștigătorul licitației, GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş”.

Secțiunea 2: Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

„Valoarea contractului este de 1,27 miliarde de lei, fără TVA, finanțat, în mare parte, de Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională JICA. Durata contractului este de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 luni pentru execuție. Vă reamintesc că în ședința de Guvern din 2 octombrie 2021 am deblocat proiectul Magistralei M6, iar la scurt timp a fost lansată licitația”, subliniat liberalul.

„M6 este prima linie de transport public de mare capacitate, care face legătura între Nordul și Sudul Bucureștiului, prima magistrală care leagă direct Capitala de localitățile din Ilfov (Otopeni – București – Jilava)”, a transmis Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Distribuie articolul