Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu a prezentat stadiul proiectelor majore de infrastructură rutieră care se desfășoară pe raza județului Tulcea

Eduard Turcu

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor, a avut o întrevedere cu Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, George Șinghi, viceprimar, și George Șișcu, deputat.

În cadrul acestei întâlniri, liberalul prezentat stadiul proiectelor majore de infrastructură rutieră care se desfășoară pe raza județului Tulcea, după cum urmează:

  • Drumul Expres Expres Brăila – Tulcea

– zilele trecute a fost avizată varianta de traseu în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR

– va avea o lungime de 61,6 km

– sunt prevăzute 2 benzi de circulație/sens, bandă mediană și acostamente

– vor fi construite parcări de scurtă durată, spații de servicii

– va asigura conexiunea atât cu Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea, cât și cu viitorul Drum Expres Constanța – Tulcea

  • Centura Municipiului Tulcea

– va avea lungime de 9 km desfășurată în zona de sud a orașului

– sunt prevăzute 2 benzi de circulație/sens și câte un spațiu de servicii pe fiecare sens

– sunt în curs de realizare forajele

– studiile geotehnice sunt finalizate, iar în primavara anului viitor va fi finalizat Studiul de Fezabilitate

– sunt prevăzute următoarele lucrări principale:

– Intersecție giratorie la nivel început proiect cu DN22;

– Nod rutier cu drumul expres Brăila – Tulcea – Constanța

– Pasaj peste CF 108;

– Nod rutier cu DN22;

– Nod rutier cu DJ222;

– Intersecție giratorie la nivel sfârșit proiect cu DJ222C

„Demararea licitației pentru execuția Centurii Municipiului Tulcea va avea loc, cu siguranță, în cursul anului viitor și vom depune toate eforturile ca și licitația pentru Drumul Expres Brăila – Tulcea să aibă loc în aceeași perioadă”, a precizat Secretarul de Stat.

Discuții cu factorii locali despre Drumul Expres Tulcea – Constanța

Irinel Ionel Scrioșteanu a mai discutat cu factorii locali și despre Drumul Expres Tulcea – Constanța, pentru care trebuie să urgentate procedurile pentru stabilirea traseului final.

În acest sens, săptămâna viitoare va fi convocată firma care lucrează la realizarea proiectului într-o ședință de lucru la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

„Întotdeauna am susținut faptul că proiectele naționale de infrastructură de transport trebuie să fie conectate și corelate cu viziunea și dezvoltarea infrastructurii locale, în așa fel încât infrastructura de mare viteză să fie pusă în valoare la potențialul maxim. Astfel, am discutat și despre un posibil viitor coridor european, care să lege Odessa – Tulcea – Constanța, unind astfel coridorul Constanța – Nădlac de viitorul coridor Polonia – Lvov – Odessa, fie prin intermediul Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea, fie printr-un nou pod în zona Isaccea”, a spus liberalul.

„Le mulțumesc reprezentanților autorității locale pentru implicare activă și pentru bună colaborare pe care o avem, fiind un exemplu de bună practică”, a transmis Irinel Ionel Scrioșteanu.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Distribuie articolul