Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu anunță atribuirea contractelor pentru proiectarea a 5 pasaje rutiere

Eduard Turcu

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul ministerului Transporturilor, a anunțat că nu au fost depuse contestații în termenul legal de 10 zile la procedura de atribuire a contractelor pentru proiectarea a 5 pasaje rutiere denivelate incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

  • Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul ministerului Transporturilor, anunță finalizarea procedurii de atribuire a contractelor pentru proiectarea a 5 pasaje rutiere denivelate.
  • Pasajele rutiere vor fi amplasate pe mai multe drumuri naționale și vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutiere din România.
  • Nu au fost depuse contestații în termenul legal de 10 zile, astfel încât Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere poate semna contractele cu câștigătorii.
  • Valoarea totală a contractelor este de aproximativ 3,145 milioane lei, fără TVA.

Aceste pasaje rutiere denivelate vor fi construite pe mai multe drumuri naționale și au o importanță semnificativă pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din România.

Iată pasajele rutiere denivelate și localitățile în care vor fi amplasate:

– Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 1 km 20+750 cu DJ 101 (lotul 1) în comuna Balotești, județul Ilfov.- Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 1 km 95+650 cu DJ 101R (lotul 2) la intrarea în localitatea Breaza, județul Prahova.
– Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 5 km 56+150 cu VO Giurgiu (lotul 3) în orașul Giurgiu, județul Giurgiu.
– Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 28 km 63+290 cu DN 28D km 0+000 (lotul 5) în localitatea Letcani, județul Iași.
– Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 2A km 126+980 cu DN 22A km 85+925 (lotul 6) la ieșirea din orașul Hârșova, județul Constanța.

Valoarea contractului este de 637 mii lei

CNAIR va putea semna contractele pentru aceste pasaje rutiere după aducerea documentelor solicitate de către câștigători.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „Pentru unul din loturi, respectiv Pasaj rutier denivelat pe DN 12 km 87+200 la intersecția cu CF 400 Brașov – Deda (lotul 4), localizat în localitatea Siculeni, județul Harghita, a fost depusă o contestație, iar semnarea contractului se poate face după soluționarea acesteia”.

Contractantul desemnat pentru proiectarea celor 5 pasaje rutiere este TQM MANAGEMENT SRL, iar valoarea estimată a contractului este de 3,145 milioane lei, fără TVA. În cazul lotului contestat, ofertantul este Asocierea Mega Muhendislik Musavirlik A.S. – TOTAL BUSINESS LAND SRL, cu o valoare de 637.172,68 lei, fără TVA.

Proiectul impune implementarea unor indicatori tehnico-economici, printre care se numără denivelarea intersecțiilor, trotuare tehnice prevăzute cu treceri pentru fibră optică (dacă este cazul în zonă), iluminat, panouri fonoabsorbante (dacă este necesar), parapete conform normativelor în vigoare, stații pentru mijloacele de transport persoane (după caz) și încadrarea în mediul înconjurător din punct de vedere arhitectural.

„Durata fiecărui contract este de 180 zile, din care 120 zile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și 60 zile pentru elaborarea Proiectelor pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire”, a transmis liberalul.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Distribuie articolul