Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu anunță depunerea a 2 oferte pentru finalizarea lucrărilor pe Drumul Expres Craiova-Pitești

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul ministerului Transporturilor, anunță depunerea a 2 oferte pentru finalizarea lucrărilor pe Drumul Expres Craiova-Pitești.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „Pentru reluarea și finalizarea execuției lucrărilor pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, au fost depuse astăzi 2 oferte, după cum urmează: Asocierea SA&PE Construct SRL (lider de asociere) – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS (lider de asociere) – Strade Bauunternehmung SRL – Visio Construction Works SRL. Câștigătorul care va fi desemnat după ce Comisia de Evaluare va analiza ofertele depuse astăzi, va avea la dispoziție 544,13 milioane lei, fără TVA și 18 luni pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat în urma rezilierii contractului cu fostul antreprenor în decembrie 2022, al căror stadiu fizic a rămas la 57,06%”.

„Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești are o lungime de 17,7 km și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești”, a precizat liberalul.

„Vă reamintim faptul că anul trecut au fost dați în trafic primii 40 km de drum expres în România aferenți Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Drumul Expres Craiova-Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje”, a spus acesta.

Secretarul de Stat a subliniat că „după evaluarea și semnarea noului contract, vom sprijini noul constructor, în așa fel încât perioada de execuție a lucrărilor să fie cât mai scurtă”.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Leave a Comment