Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Avem ofertanți pentru proiectarea încă unui lot de pasaje rutiere în județele Ilfov, Covasna, Prahova și Ialomița

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor, a transmis că există ofertanți pentru proiectarea încă unui lot de pasaje rutiere în județele Ilfov, Covasna, Prahova și Ialomița.

Liberalul a precizat „în urma expirării termenului de depunere a ofertelor, astăzi au fost depuse oferte pentru proiectarea încă unui lot de pasaje pe drumurile naționale, finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență”.

Este vorba despre:

  • Ilfov – Intersecție denivelată Centura București cu localitățile Dragomirești și Chiajna (lot 1)
  • Prahova – Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 1 km 61+900 cu DJ 129 (lot 2)
  • Ialomița – Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 2A km 62+700 cu DN 2C km 81+150 Slobozia (lot 3)
  • Covasna – Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 12 km 26+650 cu trecere la nivel cu calea ferată M400 – Malnas (lot 4)

Pentru toate cele 4 loturi, au depus oferte 2 proiectanți:

  1. Asocierea INFRANOVA SOLUTII TEHNICE IN CONSTRUCTII SRL – IRIMAT CONS SRL (Romania)
  2. TQM MANAGEMENT SRL (Romania)

Caracteristicile minime solicitate ale acestor obiective de investiție sunt:

  • trotuare tehnice prevăzute cu treceri pentru fibra optică
  • panouri fonoabsorbante, după caz
  • parapete conform normativelor
  • stații mijloace de transport persoane, după caz

„Durata fiecărui contract de proiectare este de 180 de zile, din care 120 de zile pentru realizarea Studiilor de Fezabilitate și 60 de zile pentru Proiectele pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire”, a spus Secretarul de Stat.

„Acesta este al treilea lot licitat de pasaje rutiere pe drumurile naționale. Mai avem: un lot de 6 pasaje rutiere, finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR, câte un pasaj în județele Ilfov, Prahova, Giurgiu, Harghita, Constanța și Iași; un lot de 6 pasaje rutiere, finanțate 50% de Banca Europeană de Investiții BEI, care prevede pasaje în județele Ilfov, Prahova, Ialomița și Iași. Ofertele depuse pentru acestea se află în procedura de evaluare. Pentru acest lot, au fost deja desemnați câștigătorii”, a explicat Irinel Ionel Scrioșteanu.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Leave a Comment