Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Guvernul Francez susține România în dezvoltarea Canalului Sulina

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a afirmat că Guvernul Francez susține România în dezvoltarea Canalului Sulina.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „Astăzi am fost prezent la Galați, alături de doamna Laurence Auer. Ambasadorul Franței în România, unde a avut loc predarea-primirea cu titlu gratuit din partea Statului Francez a unei ambarcațiuni rapide necesară transportării piloților între uscat și bordul navelor pe care le pilotează pe canalul Sulina, denumită pilotina”.

„Această pilotină este acum în proprietatea Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați AFDJ, iar imediat după efectuarea formalităților de înmatriculare, va putea fi folosită pe Canalul Sulina. Capacitatea acesteia de transport este de 10 persoane și este construită să circule și pe mare”, a spus liberalul.

„Precum este cunoscut, creșterea capacităţii de tranzitare a canalului Sulina reprezintă o prioritate zero pentru România, având în vedere că Dunărea reprezintă o arteră foarte importantă de transport. Sprijinul oferit de Statul Francez a cristalizat nevoile identificate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii cu suportul colegilor de la Administrația Fluvială a Dunării de Jos pentru materializarea acestui obiectiv prioritar”, a transmis Secretarul de Stat.

Mai multe detalii aici.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Leave a Comment