Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Încă un proiect de infrastructură rutieră pentru regiunea București-Ilfov

Încă un proiect de infrastructură rutieră pentru regiunea București-Ilfov, parte din Strategia de Dezvoltare a Drumurilor Radiale București-Ilfov, va fi realizat conform anunțului făcut de Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „În urma expirării termenului de depunere, astăzi au fost depuse 3 oferte pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru lărgirea la 4 benzi a DN3 între DJ301 (orașul Pantelimon) și intersecția cu DJ301B (Brănești – Găneasa) al cărui obiectiv general constă în conectivitatea Centurii București cu Autostrada Bucureștiului A0 și cu rețeaua locală de drumuri”.

Ofertanții sunt: LIKE CONSULTING SRL, Asocierea TOTAL BUSINESS LAND SRL (lider de asociere) – PROSPECT DRILL SRL, TQM MANAGEMENT SRL.

„Acest proiect este parte din Strategia de Dezvoltare a Drumurilor Radiale în zona București-Ilfov și se va conecta cu nodul rutier care va realiza legătura între Autostrada Bucureștiului A0 și DN3, nod care se află în curs de proiectare, venind astfel ca o măsură de creștere a capacității de transport a infrastructurii existente în zona Centurii București. Durata contractului este de 8 luni, în care proiectantul trebuie să realizeze atât studiul de fezabilitate, cât și expertiza tehnică”, a explicat liberalul.

Valoarea estimată este de 806.164,35 lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este constituită din fonduri externe nerambursabile.

„Acest proiect se realizează la solicitarea și în colaborare cu domnul Hubert Thuma – președinte Consiliu Județean Ilfov, Marian Ivan – primar orașul Pantelimon, Raul Gabriel Niculae – primar comuna Găneasa și Niculae Cismaru – primar comuna Brănești”, a transmis Secretarul de Stat.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Leave a Comment