Secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu: stadiul proiectului de infrastructură rutieră al Pasajului de la Drajna ajuns la 80,5%

Constantinescu Denisa

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că sezonul estival va începe fără cozi în trafic la Drajna.

“Pasajul de la Drajna, împreună cu drumurile de legătură, va fi dat în trafic în luna mai, înainte de termenul contractat.

A început asfaltarea drumului de legătură de la pasaj spre Autostrada A2.

Continuă executarea lucrărilor de așternere a pietrei sparte pe drumurile de legătură.

Se execută lucrări de stabilizare a agregatelor naturale cu lianți hidraulici pe drumurile de legătură.

Continuă așternerea primului strat de asfalt (AB 31,5) peste structura pasajului, precum și pe drumurile de legătură.

Se lucrează la execuția șanțurilor pentru asigurarea scurgerii apelor.

Se execută lucrări de realizare a bazinelor de retenție a apelor pluviale.

Se execută lucrări de profilare taluzuri, precum și lucrări de realizare a stratului vegetal pe acestea.

Continuă lucrările la realizarea sistemului de iluminat al pasajului, iar săptămâna viitoare vor fi relocate ultimele rețele de utilități.

Continuă lucrările de relocare a rețelelor de energie electrică.

Reamintesc faptul că amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022, iar stadiul acestui proiect de infrastructură rutieră a ajuns la 80,5%.

Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița” a declarat secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul