Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Vor intra în proiectare încă două noduri rutiere noi pe Drumul Expres Craiova-Pitești

Eduard Turcu

Vor intra în proiectare încă două noduri rutiere noi pe Drumul Expres Craiova-Pitești, conform declarațiilor făcute de Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la ministerul Transporturilor.

Au fost depuse 3 oferte pentru elaborarea documentației tehnice pentru două noduri rutiere de descărcare a Drumului Expres Craiova-Pitești, după cum urmează:

  • Nod rutier la Colonești (județul Olt) descărcare în DN65
  • Nod rutier la Sușeni (județul Argeș) descărcare în DJ659

Firmele care au depuse oferte sunt:

  • LIKE CONSULTING SRL
  • SPECIALIST CONSULTING SRL
  • TOTAL BUSINESS LAND SRL

„Contractul prevede elaborarea atât a expertizei tehnice pentru fiecare nod, cât și a studiului de fezabilitate. Valoarea totală estimată este de 1,4 milioane lei, fără TVA, pentru ambele noduri rutiere de mai sus, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 8 luni”, a spus liberalul.

„Întrucât construcția Drumului Expres Craiova-Pitești a încurajat dezvoltarea economică a zonelor traversate, a fost generat valori de trafic suplimentare, motiv pentru care, la solicitarea și în colaborarea cu autoritățile publice locale din Sușeni și Colonești, dezvoltăm aceste două noduri rutiere, crescând astfel eficiența Drumului Expres”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Distribuie articolul