Secretarul de stat Irinel Scrioșteanu: Autostrăzile A1, A2 și A3 se vor lărgi la 3 benzi pe sens

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a anunțat că a fost trimisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația de atribuire pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea autostrăzilor A1, A2 și A3 la 3 benzi pe sens.

„Lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor se prevede a se realiza pentru următoarele sectoare de drum: Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti integral (109,6 km); Autostrada A2, pe sectorul de drum cuprins între București – Fundulea; Autostrada A3, pe sectorul de drum cuprins între Moara Vlăsiei – Dumbrava”, transmite Irinel Scrioșteanu.

„Obiectivul general al proiectului constă în sporirea eficienței tehnico-economică a rețelei de transport din România și în îmbunătățirea vitezei de călătorie și condițiilor traficului de mărfuri.

Durata contractului este de 18 luni, din care proiectantul trebuie să realizeze atât expertizele tehnice, cât și studiile de fezabilitate.

Sursa de finanțare este constituită din fonduri externe nerambursabile”, adaugă secretarul de stat la Ministerul Transporturilor.

Sursa: Irinel Ionel Scrioșteanu

Leave a Comment