Secretarul de stat Terente Ciui a participat la conferința „Clusterele întâlnesc regiunile”

Denis

Terente Ciui, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a participat la conferința „Clusterele întâlnesc regiunile”, organizată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și Asociația Clusterelor din România CLUSTERO.

„Perioada actuală reprezintă pentru România o provocare atât din perspectiva oportunităților, cât și a riscurilor. Viziunea noastră de politici publice de clustere la nivel național se bazează pe încurajarea asocierii în afaceri, atragerea și menținerea talentelor, creativitate/inovare, retehnologizare, standardizare și asigurarea calității.

Etapa de dezvoltare prezentă a României impune susținerea unui capital uman înalt calificat, precum și investiția în cercetare-inovare-dezvoltare, astfel încât, în toate domeniile industriale, să fie asigurate eficiența proceselor și realizarea unor produse de înaltă calitate, transformând România într-un pol de competitivitate în zonă.”, transmite Terente Ciui, secretar de stat.

„Noua politică de cluster din România își va regândi abordarea prin sprijinirea transformării lanțurilor de valoare industriale existente sau prin dezvoltarea unora noi pentru dezvoltarea industriilor emergente intersectoriale și, în al doilea rând, pentru sprijinirea dezvoltării clusterelor de nivel mondial.”, declară secretarul de stat.

De asemenea, liberalul precizează că: „Începând cu anul 2012, Ministerul Economiei co-organizează alături de Asociația Clusterelor din România a Conferinței anuale a clusterelor, eveniment de talie internațională ce se bucură de prezența unor eminenți reprezentanți ai organizațiilor europene, clustere naționale și internaționale, institute de cercetare, universități, companii, renumiți experți.”

Sursa: Facebook Terente Ciui

Distribuie articolul