Secretarul de stat Terente Ciui a participat la Festivalul Cultural Japonez Tenjin Matsuri

Denis

Terente Ciui, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a participat la Festivalul Cultural Japonez Tenjin Matsuri, eveniment desfășurat în galeriile Madrigal din incinta Senatului României.

„Tenjin Matsuri, în timp ce își păstrează rădăcinile adânc înfipte în tradițiile nipone, continuă să se desfășoare și să inspire, ajungând acum în inimile și mințile celor din întreaga lume, ca un simbol al frumuseții și durabilității tradițiilor japoneze, rămâne unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase festivaluri Shinto din Japonia.

Celebrarea Tenjin Matsuri (Sărbătoarea Zeilor Celești) în București, organizată la Teatrul Național “ I.L. Caragiale” este o recunoaștere a importanței și valorii tradițiilor și culturii japoneze la nivel mondial. Evenimentul a creat un un pod de legătură între culturi diferite, aducând oamenii împreună într-o sărbătoare comună de unitate și apreciere reciprocă.”, transmite Terente Ciui, secretar de stat.

De asemnea, liberalul precizează că: „Am remarcat că spectacolul din București este primul de acest fel în Europa și al doilea în afara Japoniei. Singura altă replică a avut loc în Brisbane, Australia, în 1994. Asta demonstrează că România devine un teren fertil pentru cultura și tradiția japoneză.”

Sursa: Facebook Terente Ciui

Distribuie articolul