Secretarul de stat Terente Ciui a participat la Forumul Economic România-Moldova

Denis

Terente Ciui, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a participat la Forumul Economic România-Moldova, eveniment dedicat promovării comerțului bilateral și sectorului investițional, organizat de Ambasada României la Chișinău, în parteneriat cu Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova.

„Apreciez eforturile executivului de la Chișinău pentru ameliorarea climatului de afaceri din Republica Moldova, condiție sine-qua-non pentru o economie durabilă și competitivă și, implicit, pentru atragerea de puternici investitori străini.

Am salutat, astfel, demersurile Guvernul din Republica Moldova pentru lansarea în dezbaterea publică a Planului Național pentru promovarea antreprenoriatului și creșterea competitivității Republicii Moldova pentru perioada 2023-2027 și am asigurat, în continuare de furnizarea experienței noastre în aceste domenii.”, transmite Terente Ciui, secretar de stat.

„Investițional, România – prin Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova – susține economia moldavă, participând activ la menținerea unui climat favorabil de business. Companiile româneşti prezente pe piaţa moldoveană au creat peste 10.000 de locuri de muncă şi au o cifră totală de afaceri de aproape un 1 miliard de euro. La finele anului 2022, investițiile totale ale României în Republica Moldova s-au situat la nivelul de 692 mil. USD, locul 2 după Cipru.”, declară secretarul de stat.

De asemenea, liberalul precizează că: „Am reiterat angajamentul României privind sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, în conformitate cu Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, luând în considerare relațiile bilaterale speciale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie ,în dorința de a întări aceste relații bilaterale prin intensificarea cooperării în domenii de interes major și în perspectiva diversificării domeniilor de cooperare.”

Sursa: Facebook Terente Ciui

Distribuie articolul