Secretarul de stat Terente Ciui a participat la Forumul Rebuilding Ukraine

Denis

Terente Ciui, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a participat la Forumul Regional pentru Dezvoltare Urbană – The Bilateral and International Perspective, eveniment organizat de către Camera de Comerț Bilaterală România – Ucraina, sub Înaltul Patronaj al Prim-Ministrului României și al Prim-Ministrului Ucrainei.

„Reprezint Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului la acest Forum menit să ne ofere ocazia unui dialog structurat, pe marginea unui subiect atât de actual și cu atât de multe implicații atât la nivelul la societății noastre cât și la nivel european și chiar global.

Agresiunea neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei a zdruncinat profund întreaga lume civilizată și a reprezentat cea mai periculoasă amenințare la adresa ordinii internaționale bazate pe reguli. În același timp, rezistența fermă a poporului ucrainean și sprijinul defensiv oferit de numeroase națiuni din întreaga lume au dat o puternică asigurare că libertatea și securitatea internațională pot fi protejate împotriva regimurilor totalitare criminale.”, transmite Terente Ciui, secretar de stat.

De asemenea, liberalul precizează că: „Industria de apărare a societăților democratice s-a dovedit a fi printre cei mai puternici susținători ai drepturilor Ucrainei la libertate și a valorilor comune ale civilizației noastre. Cu toate acestea, multele luni de rezistență la agresiunea rusă au evidențiat, de asemenea, o serie de responsabilități și acțiuni importante care trebuie abordate colectiv atât de guverne, cât și de companiile din acest domeniu. La nivel național ne dorim intensificarea și extinderea colaborării între companiile din industria de apărare și atragerea de investiții pentru stimularea competitivității, eficienței și capacității de inovare a bazei tehnologice și industriale.”

Sursa: Facebook Terente Ciui

Distribuie articolul