Secretarul de stat Terente Ciui a participat la reuniunea High-Level Forum on European standardisation

Denis

Terente Ciui, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a participat la reuniunea High-Level Forum on European standardisation.

„Scopul reuniunii a fost de a susține un sistem de standardizare funcțional și care să țină pasul cu schimbările și oportunitățile create de evoluțiile pieței, prin acțiuni care să cuprindă: prioritizarea și abordarea nevoilor de standardizare în domenii strategice; îmbunătățirea guvernanței sistemului european de standardizare; consolidarea poziției de lider a Europei în ceea ce privește standardele internaționale.”, transmite Terente Ciui, secretar de stat.

De asemenea, liberalul precizează că: „Standardele tehnice au o importanță strategică. Standardizarea europeană contribuie, de asemenea, la sporirea competitivității întreprinderilor, facilitând în special libera circulație a bunurilor și serviciilor, interoperabilitatea rețelelor, mijloacele de comunicare, progresul tehnologic și inovarea. Astfel, au fost definite foarte clar prioritățile în materie de standardizare, vizând crearea de condiții pentru ca standardele europene să devină criterii de referință la nivel mondial.”

Sursa: Facebook Terente Ciui

Distribuie articolul