Secretarul de stat Terente Ciui a susținut proiectul de lege privind reglementarea unor măsuri pentru stingerea unor obligații fiscale și bugetare

Denis

Terente Ciui, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a participat la ședința de plen a Camerei Deputaților pentru a susține proiectul de lege privind aprobarea Ordonațele de urgență a Guvernului nr. 200/2020 și nr. 60/2019 privesc reglementarea pentru măsurile preventive recomandate în contextul pandemiei și complețarea Ordonației de urgență nr. 41/2021 privind regimul stării de alertă în contextul situației epidemiologice generate de SARS-CoV-2 și instituirea măsurilor de prevenire a răspândirii acestuia și pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.

„Proiectul de act normativ viziează instituirea pârgiilor legale necesare stingerii obligațiilor fiscale și bugetare administrate de instituții ale administrației publice centrale, prin luarea în considerare a beneficiului statului deținător de participații în sensul legii și deciziilor Curții Constituționale, rezultat prin preluarea în plată a unor active funcționale necesar a fi reintroduse în circuitul economic cu respectarea principiului creditorului prudent.”, transmite Terente Ciui, secretar de stat.

De asemenea, liberalul precizează că: „Bunurile aferente activelor funcționale energetice sau activelor funcționale industriale, care sunt grevate de alte sarcini sau garanții, în afara celor instituite de instituția administrației publice centrale creditoare nu pot constitui obiectul prezentei ordonanțe de urgență decât cu acordul creditorului exprimat în scris.”

Sursa: Facebook Terente Ciui

Distribuie articolul