Secretarul de stat Terente Ciui anunță noi finanțări nerambursabile pentru dezvoltarea IMM-urilor

Denis

Terente Ciui, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a anunțat finanțări noi nerambursabile pentru dezvoltarea IMM-urilor.

„Procedura programului național multianual de microindustrializare a fost publicată în Monitorul Oficial. Schema de minimis va fi implementată de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), prin intermediul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIMM) și în parteneriat cu instituțiile de credit cu care vor fi semnate convenții de colaborare, în urma unui proces de selecție deschis, transparent, nediscriminatoriu și necondiționat.

Inițiativa își propune să sprijine investițiile în sectoarele economice prioritare, precum și să faciliteze creșterea volumului de activitate și a competitivității IMM-urilor.”, transmite Terente Ciui, secretar de stat.

De asemenea, liberalul precizează că: „Pentru anul 2023, Programul de Microindustrializare dispune de un buget în valoare de 85.000.000 lei, cu un număr estimat de 170 de beneficiari. Ținând cont de caracterul multianual al schemei de minimis, menționăm că pentru perioada 2024-2027, bugetul estimat este de 340.000.000 lei.”

Sursa: Facebook Terente Ciui

Distribuie articolul