Secretarul General Adjunct al Guvernului Lucian Rusu: Autostrada Bacău-Pașcani intră în linie dreaptă

Eduard Turcu

Autostrada Bacău-Pașcani intră în linie dreaptă, conform anunțului făcut de Lucian Rusu, Secretarul General Adjunct al Guvernului.

Liberalul a afirmat că a fost aprobată declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate publică sau privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Autostrada Bacău – Pașcani.

„Pentru continuarea lucrărilor aferente investițiilor la “Autostrada Bacău – Pașcani” este necesar a fi expropriată suprafața de 4.021.846 mp, aferent unui număr de 1.413 imobile de pe raza județelor Iași, Bacău și Neamț”, a spus Lucian Rusu.

Acesta a sublinat că realizarea obiectivului prezintă avantaje tehnice, economice și sociale, având un impact pozitiv asupra localităților și a altor obiective din jurul acestui sector de drum.

„Cei 14.813 mii lei reprezentând sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar se vor aloca de al bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii”, a declarat Lucian Rusu, Secretarul General Adjunct al Guvernului.

sursă: Lucian Rusu, Facebook

Distribuie articolul