Secretarul General Adjunct al Guvernului Lucian Rusu: Dorim eliminarea prelungirii nelimitate a mandatelor provizorii pentru membrii consiliilor de administrație în companiile de stat

Lucian Rusu, Secretrul General Adjunct al Guvernului, a declarat că se dorește eliminarea prelungirii nelimitate a mandatelor provizorii pentru membrii consiliilor de administrație. În acest sens, conform demnitarului, pentru asigurarea monitorizării întreprinderilor publice ar urma să fie înființată Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP).

Lucian Rusu: „Realitatea este că, în prezent, avem și situații care nu sunt conforme principiilor unei guvernanțe corporative. De exemplu, în unele întreprinderi publice sunt prelungite succesiv mandate provizorii ale membrilor consiliilor de administrație, fără a exista o limită. Mai mult, au existat situații în care fie consiliile de administrație nu și-au prezentat planurile de administrare fie adunarea generală a acționarilor nu le-a aprobat”.

„Ne dorim eliminarea prelungirii nelimitate a mandatelor provizorii pentru membrii consiliilor de administrație. Ne dorim asigurarea implementării regulilor de guvernanță corporativă și a politicii de acționariat. De aceea, avem nevoie de AMEFIP, o instituție condusă de profesioniști, care să asigure monitorizarea și mecanisme de responsabilizare și verificare eficiente, concomitent cu definirea unor roluri și responsabilități instituționale clare”, a transmis Secretarul General Adjunct al Guvernului.

Regăsiți întregul articol aici.

sursă: Financial Intelligence

Leave a Comment