Secretarul General Adjunct al Guvernului Lucian Rusu: Școli noi cu fonduri externe și nerambursabile în județul Iași

Eduard Turcu

Lucian Rusu, Secretar General Adjunct al Guvernului și Prim-vicepreședintele PNL Iași, a anunțat că au au fost semnate primele contracte de proiectare pentru construirea și reabilitarea a 23 de școli gimnaziale din România, dintre care șase sunt în Județul Iași.

Lucian Rusu: „Administrația liberală aduce noi beneficii semnificative pentru comunitatea locală din județul Iași! Săptămâna trecută au fost semnate primele contracte de proiectare pentru construirea și reabilitarea a 23 de școli gimnaziale din România, dintre care șase sunt în Județul Iași:

Școala cu clasele I-VIII Ciortești Coropceni;
Școala cu clasele I-VIII „A. I. Cuza” Podu Iloaiei;
Școala cu clasele I-VIII Aron Voda Aroneanu;
Școala cu clasele I-VIII V. Alecsandri” Mircești,
Școala cu clasele I-VIII „M. Dumitriu” Valea Lupului;
Școala cu clasele I-VIII Scânteia Boroșești”.

Liberalul a precizat că „proiectul “Școli mai sigure, incluzive și sustenabile (SSIS)” este implementat prin Ministerul Educației – România și finanțat cu sprijinul Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Educația este un factor important în dezvoltarea personală și profesională. O școală bine echipată și modernă poate îmbunătăți calitatea vieții elevilor și a comunității locale în ansamblu”.

„Proiectul propus urmărește să le ofere elevilor și cadrelor didactice din școlile selectate un mediu de învățare mai sigur și mai bun, precum și să crească capacitatea instituțională pentru investiții în infrastructură școlară sustenabilă”, a transmis Lucian Rusu, Secretar General Adjunct al Guvernului.

sursă: lucianrusu.ro

Distribuie articolul