Secretarul General al Guvernului Mircea Abrudean a participat la lucrările Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Azerbaidjan

Eduard Turcu

Mircea Abrudean, Secretarul General al Guvernului, a participat la lucrările Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Azerbaidjan, alături de Sebastian Burduja, ministrul Energiei și președinte al Comisiei din partea României.

„Este un moment crucial pentru aprofundarea colaborării dintre țările noastre și un pas important în consolidarea legăturilor economice, comerciale și tehnico-științifice, pe fondul relației diplomatice tot mai strânse și a Parteneriatului Strategic valoros, care ne leagă de 15 ani. Azerbaidjanul a înregistrat un progres remarcabil și este un partener stabil în regiune, atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru NATO.

Alături de ministrul Sebastian Burduja, am dezbătut proiectele energetice importante aflate pe agenda zilei și care deschid noi căi de colaborare guvernamentală, economică și academică. Totodată, ziua de astăzi m-a purtat și spre Aleea Martirilor din Baku unde, alături de câțiva dintre membrii delegației României, am depus un buchet de flori în memoria celor care au murit uciși de armata sovietică în primul război din Nagorno-Karabakh. Un arc peste timp ce leagă Azerbaidjanul de ororile din Europa de astăzi”, a transmis Mircea Abrudean, Secretarul General al Guvernului.

sursa: Mircea Abrudean, Facebook

Distribuie articolul