Secretarul General al PNL Lucian Bode: Autostrada Transilvania este coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Ardeal

Ciprian S.
Secretarul General al PNL Lucian Bode: Autostrada Transilvania este coloana vertebrală a infrastructurii rutiere din Ardeal

Într-un interviu exclusiv pentru Prima News, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, actualul Secretar General al PNL, a oferit o perspectivă detaliată asupra stadiului actual și viitor al Autostrăzii Transilvania.

De la Stagnare la Progres: Patru Ani de Transformări

Lucian Bode, acum Secretar General al PNL, a rememorat începuturile sale ca ministru în noiembrie 2020, un an marcat de pandemia COVID-19 și de un așa-zis blocaj pe Autostrada Transilvania.

Cu o viziune clară și un angajament ferm, Bode a preluat un proiect “mort” și l-a transformat într-un simbol al renașterii infrastructurale.

Obiective Majore și Realizări:

Într-un mandat complicat, Bode a stabilit trei obiective principale: menținerea șantierelor deschise în ciuda pandemiei, semnarea de noi contracte de execuție și asigurarea finanțării.

Rezultatele nu au întârziat să apară: două loturi au fost finalizate și date în trafic, iar contracte pentru 110 km de autostradă au fost semnate în 2020.

Cu toate acestea, Bode a subliniat că nu toate tronsoanele au avut aceeași soartă, cu unele loturi întârziate datorită contestațiilor sau dificultăților tehnice. În ciuda acestor provocări, fostul ministru rămâne optimist pentru tronsoanele aflate în lucru, dar rezervat în privința celor în procedură de licitație.

Liberalul Lucian Bode a evidențiat rolul esențial al autostrăzilor în creșterea PIB-ului pe cap de locuitor și în îmbunătățirea calității vieții.

”Valoarea investițiilor în această zonă crește valoarea terenurilor, a imobilelor. Vreau să spun că în zona Sălajului, în zona autostrăzii, nu se mai găsesc terenuri de vânzare sau case, pentru că lumea vine și investește în zonă. Este un lucru care nu trebuie demonstrat. Până la urmă aceasta cred că trebuie să fie abordarea oricărui guvern, oricărui politician, și anume de a dezvolta zona căreia i datorează prezența în funcțiile publice. Eu datorez Sălajului, Transilvaniei, Clujului, în mod deosebit sprijinul și ascensiunea mea politică. Nu voi nega asta niciodată, dimpotrivă, sunt mândru că am avut ocazia să fiu în aceste poziții.”, a declarat liberalul Lucian Bode.

Reflectând asupra mandatului său, Lucian Bode a subliniat importanța asumării și sprijinului guvernamental în realizarea obiectivelor de infrastructură.

 

 

Sursă: Prima News

Distribuie articolul