Secțiile de Istorie și Științe ale Naturii de la Muzeul Vrancei, precum și Centrul de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilități au fost reabilitate și consolidate de CJ Vrancea

Eduard Turcu

Secțiile de Istorie și Științe ale Naturii de la Muzeul Vrancei, precum și Centrul de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilități au fost reabilitate și consolidate de Consiliul Județean Vrancea.

Conform declarațiilor făcute de reprezentanții CJ Vrancea, administrația județeană a finalizat trei proiecte importante derulate cu finanțare din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Pe de o parte, este vorba despre două proiecte prin care au fost consolidate și reabilitate două case monument istoric din Focșani: Secția de Istorie și Arheologie a Muzeului Vrancei (Casa Alsaci) și Secția de Științe ale Naturii și Acvariu (Casa Tatovici).

Aceste monumente în care s-au investit peste 17 milioane de lei urmează să fie amenajate și dotate, pentru a fi redeschise către publicul vizitator în prima parte a anului 2024”, așa cum au precizat reprezentanții CJ Vrancea.

Al treilea proiect finalizat a fost „Reabilitare energetică și lucrări conexe Centrul de zi de recuperare și reabilitare copii cu dizabilități, Corp C1, C2, C3, C4, Str. Cuza Vodă, nr. 52, Municipiul Focșani, jud. Vrancea”, finanțat tot prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului a fost de 5,4 milioane de lei.

Distribuie articolul