Șeful Cancelariei Prim-ministrului Abrudean Mircea: dezvoltarea colaborării energetice, IT&C și agricole între România-SUA

Constantinescu Denisa

Șeful Cancelariei Prim-ministrului Abrudean Mircea anunță subiectele discutate la întrevederea Prim-ministrului României cu reprezentantul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, aflat la București pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România-SUA.

“Printre principalele subiecte discutate s-a aflat cooperarea bilaterală dintre România și Statele Unite pe dimensiunile politică, economică și militară. În ceea ce privește cooperarea sectorială, un loc central în cadrul discuțiilor l-a ocupat colaborarea dintre cele două părți în domeniile energetic, IT&C și agricultură, șeful Executivului exprimând interesul pentru atragerea unui număr cât mai mare de companii americane în vederea dezvoltării de proiecte în România.

Cel de-al doilea subiect major abordat în cadrul întrevederii a fost situația de securitate regională, în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina. Premierul român a prezentat sprijinul multidimensional (umanitar, economic, inclusiv pentru exportul de cereale) acordat de România Ucrainei, precum și ajutorul oferit Republicii Moldova, implicarea consistentă a țării noastre fiind apreciată la nivelul administrației SUA” a declarat liberalul Abrudean Mircea pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul