Senatoarea Lucica Dina Muntean susține drepturile femeii și combaterea violenței domestice

Constantinescu Denisa

Senatoarea Lucica Dina Muntean a participat la evenimentul de lansare „Manifestului pentru drepturile femeilor”, organizat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, unde a susținut egalitatea de șanse între femei și bărbați și drepturile femeii.

“Am participat ieri la evenimentul de lansare a „Manifestului pentru drepturile femeilor”, organizat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.

Mesajul meu adresat femeilor cu această ocazie a făcut referire la cele mai dezbătute și actuale teme ale prezentului: promovarea drepturilor femeii, egalitatea de șanse între femei și bărbați, combaterea violenței domestice.

În acest sens am prezentat câteva momente din viața mea, din perspectiva multitudinii de roluri pe care le-am avut și le am în continuare, care mi-au dovedit cât de importante sunt în evoluția societății drepturile noastre, ale femeilor și cum putem schimba lumea în care trăim, luptând pentru ele.

Pentru a trăi cu demnitate într-un stat de drept, femeia are nevoie de recunoaștere, susținere și respect pentru ceea ce este și pentru ceea ce poate să facă, pentru ceea ce reprezintă prin empatia, puterea, responsabilitatea, bunătatea, înțelegerea și afecțiunea ei. Această recunoaștere și susținere presupune eliminarea tuturor formelor de inegalitate și de violență la care ar putea fi supusă, precum și dreptul de participare echitabilă în luarea deciziilor private și publice.

Femeia poate fi soție și mamă în familia ei, poate fi lider și partener la locul de muncă, poate fi inițiatoare de proiecte pentru comunitatea în care trăiește și susținătoare a cauzelor umanitare și poate fi un responsabil reprezentant al politicilor de creștere și dezvoltare a societății în care trăiește.

Dar pentru că mentalitatea lumii în care trăim poate fi pentru femeie o anticameră a violenței domestice, un dușman al egalității de șanse și o piedică în calea promovării depline a drepturilor pe care le are, este momentul să ne educăm pe noi înșine și pe copiii noștri pentru schimbarea acestei mentalități și să milităm permanent pentru dreptul femeii de a-și câștiga locul pe care îl merită în familie, în comunitate, în țară și în lume.

Drepturile femeii și egalitatea de șanse între femei și bărbați nu înseamnă separarea sau distanțarea față de aceștia, ci recunoașterea importanței rolurilor pe care le poate avea în folosul nostru al tuturor.

În curând vom sărbători Mărțișorul, al cărui șnur este confecționat prin înfășurarea strânsă a două fire: unul roșu, care simbolizează, conform tradiției, dragostea și frumusețea femeii și unul alb, care simbolizează puterea și energia bărbatului, împreună reprezentând unitatea. Iar când vorbim despre drepturile femeii și despre egalitatea de șanse, vorbim despre această unitate, care prin puterea ei poate face lumea noastră mai bună și mai frumoasă.

Mărțișoare de gânduri bune vă transmit pe această cale, doamnelor și fetelor, odată cu urarea de a fi mereu iubite, prețuite și respectate. Să aveți o primăvară frumoasă” a declarat Lucica Dina Muntean pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul