Senatoarea PNL Dina Muntean: discuție cu privire la egalitatea de șanse între femei și bărbați

Constantinescu Denisa

Senatoarea PNL Dina Muntean a participat la întâlnirea reprezentanților comisiilor reunite ale Parlamentului României cu doamna Helena Dalli, Comisar european pentru Egalitate.

“Subiectele dezbătute cu ocazia acestei întâlniri au vizat egalitatea de șanse între femei și bărbați, eliminarea disparităților pe piața forței de muncă, asigurarea participării egale a femeilor și bărbaților în diferite sectoare ale economiei, în procesul decizional și în politică.

S-a subliniat faptul că România susține creșterea investițiilor în serviciile de îngrijire și sprijină femeile în echilibrarea vieții profesionale cu viața privată, urmărind politici echitabile de remunerare, dar și politici de eliminare a violenței și hărțuirii de orice fel, la locul de muncă, în mediul online și în familie.

Au fost menționate eforturile depuse de țara noastră prin politicile publice și măsurile legislative de creștere a locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități, în vederea imbunătățirii calității vieții acestora și a familiilor lor, precum și pentru măsurile de incluziune socială pentru toate grupurile vulnerabile.

La sfârșitul reuniunii m-am gândit că mâine este Ziua Internațională a Femeii și că, da, noi femeile merităm să fim respectate și susținute pentru că suntem cu adevărat un Punct de Sprijin pentru lumea în care trăim, un Depozit de Speranță pentru viitorul pe care ni-l dorim și o Rezervă de Putere pentru siguranța zilei de mâine.

La mulți ani vouă fetelor, iubitelor, soțiilor, mamelor, bunicelor, prietenelor, colegelor care reprezentați toate acestea! Să aveți grijă de voi și de cei dragi ai voștri! O primăvară binecuvântat, vă doresc” a declarat Dina Muntean pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul