Senatorii PNL au depus o inițiativă legislativă privind reforma în domeniul sănătății

Senatorul Adrian Hatos, împreună cu senatorul Raluca Ioan, a depus o inițiativă legislativă pentru completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

„Proiectul propune ca tratamentele stomatologice care necesită anestezie pentru pacienții majori sau minori cu diagnostice din categoria tulburarilor psihice, să fie realizate și în regim de spitalizare de zi.”, declară Adrian Hatos.

De asemenea, liberalul precizează că: „Am promis că mă voi implica în rezolvarea acestei probleme părinților copiilor cu dizabilități intelectuale. Iată că angajamentul meu se materializează prin aceste lege. Este proiectul de lege L287/2023, depus la secretariatul Senatului și care, în scurtă vreme, va putea fi studiat online.”

„Este necesară o astfel de reglementare pentru că la ora actuală aceste servicii medicale se realizează doar în 16 unităţi sanitare publice. Acestea au posibilitatea să ofere servicii stomatologice în regim de urgenţă pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi, dar nu toate pot face acest lucru sub anestezie generală.”, transmite Raluca Ioan, senator PNL.

Sursa: Facebook Adrian Hatos / Facebook Raluca Ioan

Leave a Comment