Senatorul Adrian Hatos a participat la conferință interparlamentară dedicată educației pentru cetățenie europeană

Denis

Senatorul Adrian Hatos a anunțat faptul că a participat la conferință interparlamentară dedicată educației pentru cetățenie europeană pentru a discuta despre problema dezangajării democratice a tinerilor din UE.

„Sunt numeroase programe, finanțate cu sute de milioane de euro, prin care UE investește în activități care au ca obiectiv direct sau indirect, transmiterea în rândul tinerilor a valorilor democratice și a adeziunii la ceea ce înseamnă Uniunea: Erasmus+, Jean Monnet, Corpul European de Solidaritate, Garanția pentru Tineri, plus alte proiecte precum Anul European al Tineretului (2022) sau Capitalele Europene ale Tineretului. Evident că trebuie să ne întrebăm în ce măsură aceste inițiative se transformă în rate de participare și interes politic, sau în diverse forme de activism comunitar și civic sau măcar în atitudini favorabile Uniunii Europene.”, transmite Adrian Hatos, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Pe lângă discursurile politicoase au fost, printre parlamentarii participanți, și colegi care au remarcat, în mod just, faptul că educația civică este în mare măsură neputincioasă în fața asalturilor populismului sau euroscepticismului dacă se face precumpănitor cu cei care oricum sunt deja convinși de mesajul european. Ideile europene democratice trebuie să ajungă acolo unde mobilitățile europene sau inițiativele de voluntariat cu finanțare comunitară ajung mai rar – în școlile și comunitățile care au o pondere mare a tinerilor din categorii defavorizate.”

Sursa: Facebook Adrian Hatos

Distribuie articolul