Senatorul Adrian Hatos a votat propunere legislativă privind organizarea şi finanțarea rezidențiatului

Denis

Senatorul Adrian Hatos a anunțat că a votat în ședința Comisiei de Învățământ a Senatului României două proiecte legislative inițiate pentru beneficiul copiilor.

„L518/2023 – propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, prin care se introduce posibilitatea ca medicii care nu au promovat examenul de rezidențiat să poată ocupa posturi de medici de medicină școlară cu condiția parcurgerii unor stagii de specializare organizate de instituții de învățământ superior medical.

În țară, doar o un număr redus din posturile de medic școlar sunt ocupate, iar faptul că acolo unde acești specialiști există contează, prin accesul la servicii de sănătate – intervenție, diagnostic și tratament mai timpuriu și mai bun – a fost confirmat în vizitele pe care le-am realizat în școlile din județ.”, transmite Adrian Hatos, senator PNL.

„L557/2023 – propunere legislativă pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de băuturi energizante de către populație. Având în vedere efectele nocive de sănătate ale acestui tip de băutură, agravate în combinație cu alcoolul, susțin cu fermitate această inițiativă legislativă.

Prin propunerea discutată, se interzice comercializarea sau oferirea în mod gratuit a băuturilor energizante persoane cu vârsta sub 18 ani, comercializarea acestor băuturi prin automate precum și comercializarea acestora în incinta unităților de învățământ preuniversitar.”, declară liberalul.

Sursa: Facebook Adrian Hatos

Distribuie articolul