Senatorul Adrian Hatos: Condițiile de utilizare în siguranță din punct de vedere juridic a semnăturii electronice vor fi clare

Denis

Senatorul Adrian Hatos a votat în Comisia de Comunicații, Tehnologia Informației și Inteligență Artificială raportul de admitere pentru propunerea legislativă L524/2023 privind utilizarea semnăturii electronice, a mărcii temporale și prestarea serviciilor de încredere bazate pe acestea.

„E vorba de semnătura electronică avansată (care, de obicei, nu beneficiază de certificat digital calificat), pentru că semnătură calificată avea valoarea semnăturii olografe prin Regulamentul (UE) nr. 910/2014, cunoscut și sub numele de eIDAS (Electronic Identification and Trust Services).”, transmite Adrian Hatos, senator PNL.

„A fost votat în unanimitate în Comisia de Comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială raportul de admitere pentru propunerea legislativă L524/2023 privind utilizarea semnăturii electronice, a mărcii temporale şi prestarea serviciilor de încredere bazate pe acestea, propunere de lege la care sunt inițiator.”, declară liberalul.

Sursa: Facebook Adrian Hatos

Distribuie articolul