Senatorul Adrian Hatos: discuții despre propunerea de lege pentru formarea şi perfecţionarea specialiştilor din domeniul sportiv

Senatorul Adrian Hatos a anunțat faptul că a dezbătut propunerea de lege 141/2023 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, care reglementează formarea şi perfecţionarea antrenorilor, instructorilor sportivi şi preparatorilor fizici și a altor categorii de specialiști în sport.

„Este o lege foarte importantă, deoarece privește întreg mecanismul de pregătire al celor care formează sportivii de toate vârstele, de la cei mai mici juniori până la sportivii de mare performanță, indiferent dacă sunt înscriși la cluburi sportive școlare, publice sau private. Nu există o pregătire sportivă bună fără antrenori, instructori și preparatori fizici bine pregătiți, care cunosc atât secretele tehnice ale meseriilor lor dar stăpânesc și arta interacțiunii cu elevii lor, priceperea de a-i motiva pentru a se autodepăși. O bună parte din viitorul sportului românesc depinde, în mod evident, de mecanismele, regulile și limitele pe care prin această lege le vom stabili.”, transmite Adrian Hatos, senator PNL.

Sursa: Facebook Adrian Hatos

Leave a Comment