Senatorul Arina Moș a votat o inițiativă legislativă prin care unitățile administrativ-teritoriale să poată solicita împrumuturi pentru asigurarea cofinanțării proiectelor

Denis

Senatorul Arina Moș a votat în plenul Senatului un proiect legislativ prin care se propune ca unitățile administrativ-teritoriale să poată solicita, de la Min. Finanţelor, în cursul anului 2023, până cel târziu la data de 15 decembrie 2023, contractarea în perioada 2023-2024 a unor împrumuturi în limita sumei de 1.000.000 mii lei, pentru asigurarea cofinanţării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile.

„Unitățile administrativ-teritoriale au înregistrat blocaje ca urmare a lipsei de resurse financiare în bugetele locale și de aceea am decis să susțin acest proiect legislativ.

Mecanismul de acordare a împrumuturilor prevăzut în prezentul proiect legislativ soluționează unele probleme urgente ale autorităților administrației publice locale, ținând cont de faptul că, în prezent, sunt în implementare proiecte cu finanțare nerambursabilă care trebuie finalizate pâna la 31 decembrie 2023!”, transmite Arina Moș, senator PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Prin urmare este necesară adoptarea prezentei Ordonanțe de urgență a Guvernului pentru a sprijini autoritățile publice locale!”

Sursa: Facebook Arina Moș

Distribuie articolul