Senatorul Arina Moș: dezbateri privind extinderea ordinului de protecție în cadrul ședinței comune a Comisiei Juridice și a Comisiei de Apărare din Senat

Denis

Senatorul Arina Moș a anunțat discuții, alături de reprezentanții societății civile, privind o inițiativă legislativă deosebit de importantă propusă de Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul ședinței comune a Comisiei Juridice și a Comisiei de Apărare din Senatul României.

„Scopul inițiativei legislative: garantarea unei protecții adecvate pentru toate victimele violenței, indiferent de natura acesteia sau de relația dintre victimă și agresor.

Proiectul nu se limitează doar la violența fizică, ci acoperă și alte forme de abuz, precum hărțuirea online, apelurile telefonice multiple, urmărirea fără drept și supravegherea neautorizată.”, transmite Arina Moș, senator PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Cazurile de violenţă cresc de la an la an. Doar în 2022, avem peste 80 mii de cazuri, cu 5.000 mai mult decât în anul precedent. Acesta este motivul pentru care am semnat acestă inițiativă.”

Sursa: Facebook Arina Moș

Distribuie articolul