Senatorul Arina Moș: Sprijinim legislativ dezvoltarea comunităților noastre

Denis

Senatorul Arina Moș anunță dezbateri despre propunerea legislativă pentru completarea OUG 57/2019 privind Codul Administrativ și L. 273/2006 privind finanțele publice locale.

„Propunerea legislativă pentru completarea OUG 57/2019 privind Codul Administrativ și L. 273/2006 privind finanțele publice locale a trecut de Camera Deputatilor și a intrat în dezbatere atât la comisia juridică cât și la comisia de administrație publică, comisii importante ale Senatului României din care fac parte.

Inițiativa se referă la acordarea personalității juridice consorțiilor administrative, acestea fiind o formă specifică de asociații de dezvoltare intercomunitară.”, transmite Arina Moș, senator PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Scopul: furnizarea integrată de politici și servicii la nivelul unităților administrativ teritoriale, membre ale consorțiilor dar în primul rând, reducerea diferențelor de dezvoltare și creșterea funcționalității la nivel local ! Consorțiile administrative au personalitate juridică și sunt de utilitate publică, în virtutea acestei inițiative legislative care în curând devine lege! Senatul este cameră decizională!”

Sursa: Facebook Arina Moș

Distribuie articolul